Martin Kohlstedt

Martin Kohlstedt is een jonge, experimentele pianist, componist en producer uit Duitsland die zijn naam vestigde met de twee
opmerkelijke albums; Tag en Nacht. Zijn muziek verenigt klassieke (akoestische) piano met een Fender Rhodes, elektronisch geluid en sterke beats. Afgelopen jaar stond Kohlstedt o.a. op Eurosonic Noorderslag en was hij te zien tijdens Amsterdam Dance Event,
waar de recensies zeer positief waren. The Daily Indie: “Het is als een bubbelend moeras van geluiden, waar je dieper in loopt tot je kopje-onder gaat en om er om je heen alleen nog maar glinsteringen van de piano zijn, klappende bubbels van de diepe bassen
en schieten de effecten als onderwaterdieren langs je heen.”

Referenties zijn Nils Frahm, Philip Glass en, vooruit, Bill Evans.

Martin Kohlstedt
2017-12-27T19:44:29+00:00